Aktuellt

Sommaren 2017

har varit dålig på att uppdatera men  har varit en försäsong med dåliga träningsförhållanden så hästarna 

kom ut sent till tävlingarna  

några starter har gjorts i Norge med bandade resultat i maj  

zafur Zaid o Lucky Loke gick ut i Strömsholm som säsongsdebut  Loke lyckades tappa sitt rungband o blev trött 

när han inte fick luft. Zafir slutade 4a 

Schoolgirl har gjort 2 900m löpningsr o fått en 4e  placering  

Zafir Zaid och Youessey startade ett fegentrilopp i Norge där Zafir vann o Youessey blev 4a.

Fyra dagar senare var det Göteborg o Zafir vann över 2200m o fixade en plats i finsllöpet den 30 aug  

Schoolgirl gjorde ett bra löp men slutade som 6a efter att jockeyn inte hittade lucka innan 

målgången.

 

15 februari

Hästarna är igång så smått men nu är det bakslag i vädret så det är barfrost i marken och det blir lite ändringar i träningsupplägget. Kommer att börja åka till Ale-hästspa och jobba några hästar där framöver och så får vi hoppas att det kommer snö eller blir plusgrader så det går att rida på banan.

 

23 januari 2016

Börjar så smått sätta igång hästarna och ridhuset på Nuntorp är hyrt på em för löshoppning, som kommer att byggas upp runt hela ridhuset med stutsbommar. Detta för att hästarna ska mjukas upp och få stretcha hela kroppen.

22 april 2015

Säsongstart för stallet, Monette skulle pröva ny distans 1750 m dt på övrevoll, men blev något överladdad och stegrade i boxarna och satte sig och ramlade baklänges, jockeyn blev lite klämd men tack vare rådigt ingripande av startboxpersonalen gick det hela bra. Monette blödde en del ur munnen och vi hittade en tand lös. Veterinären kommer redan på fredag och ska göra en kontroll över hur hon tagit allt. Lite skrubbsår men är pigg och glad och verkar ha tagit det hela med ro.

Zafir Zaid laddad och fick gå ett något för kort lopp 1100 m men vi fick ett kvitto att formen är på gång. slutade 6a en hals från pengar.

 

 

 

 

 


 

 

Nytt år 2014 och med nya möjligheter.

Vi hade lite svårt förra säsongen då vi drogs med virus i stallet, förhoppningsvis är allt ute ur hästarna och de kan träna och tävla fullt ut denna säsong. Hästarna har börjat och träna efter att tänder har raspats och vaccineringen är gjord på de flesta.

Då vi fått några tjejer som kommer och hjälper till ett par dagar i veckan innebär det att hästarna får träning tillsamman i större utsträckning och tar i lite mer. De som inte kom till start i höstas har vi förhoppning om att de ska vara klara till början av säsongen i år. A Lot of Red, Monette, Zlogan Zaid och Mr Charming och sen kommer nytillskottet Loke (ej namngiven ännu)2 år som ser ut att bli en tidig häst.

Vi trotsar regnet och är ute på turer så mycket vi kan och däremellan på banan då det inte har frusit till. Alla hästarna tycker det är kul med skogsturer och blir mer harmoniska och inte så tittiga när de kommer utanför banan oftare. Dagarna blir ljusare och längre och vi alla blir piggare och gladare. Nu börjar vi längta till vårpremiärerna på galoppbanorna.

-------------------------------------------------------------------------------------

15 augusti 2013

Idag ska Schoolgirl och Zafir Zaid tävla på Övrevoll galopp start 21.05 och i samma lopp över 1100 m dt.

läs mer på  www.ovrevoll.no

 

 

 

In en bit i februari är vi i full gång med träningen inför våren. Lite svårigheter har vi stött på då det är barfrost och backen stenhård. Mycket träning sker i ridhuset, corallen och alehästspa.  Men det verkar som de svarar bra på träningen som ges. Alla pigga och glada och tvååringarna har funnit sig väl i sin nya flock.

 

 

2013  Nytt År Nya Tag.

Nu under första veckan var allt glacerat med is så inga hästar kunde börja ridas. Ridhuset blev välbesökt då alla fick åka varannan dag och lösgalopperas eller longeras.

Därefter åkte transporten in på reparation och vi hämtar den nya fredagen den 11 jan.  och under veckan som gått har hästarna skotts med broddar. Bara de som ej är inridna ännu får gå barfota ett tag till. Synd att allt är moddigt och lerigt igen. Men det går snart att träna på banan igen när all is tinat bort.

Alla hästarna har börjat longeras och kommer att börja åka till AleHästspa under nästa vecka och ridningen kommer också igång igen. Sen är det dags att börja se framåt för nya säsongen.

 

Vi Önskar ALLA EN RIKTIGT GOD JUL !tomte.jpg

 

 

Lördag den 13 oktober var vi på åringauktionen. Många fina hästar som man skulle vilja ta med sig hem. De vi tittade lite extra på blev de dyraste. men en liten tjej kom med oss hemåt då hon inte blev såld. Maybachs enda stoavkomma - uppfödd av Sonja Olsson

maybach-avkomma.jpg

Nu håller vi på att flyta bort, förra veckan höll det upp och träningen kunde hållas enligt planerna.

Känns som inte hästarna riktigt vill springa Marimba fick igen ett löp med mycket sprut på sig och Zit ska vi försöka med längre distans innan hennes karriär är över märks att hon börjar bli gammal. Dags att bli ridhäst.

 

21 September. Både nöjda och något missnöjda med tävlingarna igår. Zafir Zaid gjorde ettgodkänt lopp och blev klar tvåa men stackars Marimba hade otur i starten och blev grovt påriden direkt utanför boxarna och fick ett sår på höger framben och stod med tjockt ben imorse. Vi får hoppas att det snart går över då det var ett ytligt skrapsår, men ont gör det nog ändå.

Alla andra hästarna ridna och motionerade, stallet verkar ha fortsatt uppåtgående form och alla är pigga. Startanmält Zafir Zaid och Zit Zaid till övrevoll nästa torsdag.  Funderar på om inte Schoolgirl kanske kan efteranmälas till den 30e på Täby.

20 september - snart åker vi till www.ovrevoll.no och startar Zafir Zaid och Marimba de går i lopp 5 och 7.

16 september - En bra dag på Göteborg Galopp. Startboxträningen visade sig göra susen - Schoolgirl snabbast ur boxarna i lopp 1 - 1200m  och orkade hålla undan till 200m kvar sen satte mjölsyran in och hon fick en hedrande 5e plac. Ett bra lopp som första starten i livet.

Miz Ella visade att det inte var en engångsföreteelse när hon i lopp 8 - 1300m försökte hålla undan men på målstrecket fick se sig besegrad med en halv läng.

Zafir startade i lopp 9 - 2300m och  kom upp som andra häst i sista sväng och jobbade in meter för meter på ledaren som ledde med 6-8 längder, när målet skars hade han knappat in till 4 längder kvar och blev säker 2a med 2.5 längder ner till trean.

Läs mer på www.atg.se  eller resultaten på  www.svenskgalopp.se

el-manitu-1496-miz-ella-2-a-120916.jpg

 

8 sept Starboxträning - Schoolgirl fick lite extra träning i boxarna idag.

 

Här kommer hon ur fint och först rakt framåt före Susanne Sivrup-Rosenqvist hästar som också fick extra träning.

Marimba fick ett jobb också på Göteborgs sandbana när vi ändå var nere.

 

4 sept - idag anmäldes Zafir Zaid, Miz Ella och Schoolgirl till Göteborg galopp den 16 sept.

Zafir Zaid och Zit Zaid startanmälda till Övrevoll fredagen den 7 september.  Blir sen kväll men ändå bättre så det är lördag dagen efter. fram i okt börjar fredag em på övrevoll och det kommer att bli skönt. Inte så sena nätter när vi kör hem.

Nu har vi klivit in i september.

Hästarna i stallet börjar ana den klarare höstluften och börjar piggna till. Göteborg Galopp bjöd på lördagskvällsgalopp den 1 sept.  Vi sadlade ut Schoolgirl - Helena Rosén i kvalloppet och som följehäst fick hon med sig Zafir Zaid - Anna Pilroth. Fick fina tiden 1.03 trots att hon hoppade ur lite snett och inte började galoppera med en gång. Men Helena rätade upp henne fint och sen kunde hon och Zafir jobba sig i mål.

Miz Ella - Helena Rosén startade i lopp 1 och hade äntligen fattat att det är i det främsta ledet hon ska vara. Kämpade fint hela vägen  och blev 2a      

läs mer på     http://www.arabgalopp.com/   

    

18 augusti 2012. Imorgon startar Zafir Zaid i lopp 3 på Göteborg Galopp med Erika i sadeln. Dagens pass bådar gott pigg och fräsch som en mört.  Araben gjorde också ett bra jobb idag och blir startanmäld på måndag till arabderbyt. Vi håller tummarna att allt ramlat på plats för henne. Schoolgirl börjar bli riktigt fin och det börjar närma sig kval. Vi får ta beslut efter måndagens snabbjobb.

15 augusti. Hästarna tränar på.

Alla hästarna tränar på och verkar hålla sig i form. imorgon ska Zit Zaid och Marimba starta i Norge och förhoppningsvis på bra distans och bana 1100m dt.  Zafir och Erika är startanmälda till Göteborg den 19e och då kommer det ev. en ny  2 åring in i stallet också.

14 augusti.  Vardagen börjar ta vid.

Nu är semestrar slut och vardagslunken börjar ta vid. Hästarna har startat några gånger på Övrevoll, Täby och Göteborg. och tyvärr utan pengar. Den 29 juli förlorade dessutom Miz Ella ryttaren och när hon var uppe på Täby var hon med där framme och sedan la hon av. Vi har inte lyckats hitta knapparna på henne ännu. Zafir blev 3a med Erika den 26 juli. Men för övrigt har det varit tunnsått med placeringar.

25 juli - långt mellan skrivandet.

Vi har fått in vinterns förråd av hö och lite till, tur det då flera fått sina skördar bortregnade. Hästarna har startat med varierande resultat som vi inte riktigt kan förklara mer än regnet och banan som blev tung och hal i Övrevoll.

den 22 startade 3 hästar i Göteborg och tyvärr utan pengaplaceringar där också. Zafir, Zit och Marimba.

den 26e är det dags för Zafir i lopp 2 Övrevoll och Zit i lopp 8 vi får se om det är bättre bana denna gång. Regnet ska hålla sig borta enligt prognoserna.

Den 29 startar Miz Ella och Marimba i Göteborg

3 juli - Äntligen har vädret vänt och det blir några dagar sol, höskörden prioriteras och hästarna får motioneras tidigt på morgonen, innan det blir för mycket odjur ute. lördag den 7 juli startar Marimba (favorit) och Zit Zaid(outsider) på Övrevoll igen. Risktoto cup. och Erika har fått sitta upp på Rambo Cinderella igen.

På Söndag den 8 juli vänder vi transporten mot Göteborg och där startar Zafir Zaid i V4.ans 2a avd. inte så bra utgångsläge men han brukar fightas bra på Göteborg. Miz Ella araben sak försöka sig på derbydistansen så det blir en test om hon är mogen att gå ut i arabderbyt. Hon tränar på bra och har mognat mycket den sista månaden.

28 juni Övrevoll galopp - Zafir Zaid startade i lopp 3 med Anna Pilroth på ryggen och denna gång gick det inte hela vägen, han slutade 6a slagen med ett huvud till pengaplacering. Var inte riktigt på hugget och tog inte tag i loppet riktigt. Däremot fick Erika en fantastisk ritt på Bodil Blomqvists tränade Rambo Cinderella och mer eller mindre gav de andra en utklassning och ledde från start till mål och vann med 5 längder.

21 Juni VI VANN en dubbel  Övrevoll galopp  Zit Zaid drog det längsta strået denna dag och slog stallkamraten Marimba med en längd.  

zit20zaid-21juni.jpg

20Juni  Förbereder start på Övrevoll galopp och både Zit Zaid och Marimba är räknade i tipset. Dock går de i sista löpet för dagen med Fegentriryttarna. Zit Zaid har fått den Italienska jockeyn Jessica Marsialls  på sig som är 2a i Fegentriserien och Marimba har Viktoria Allers Norges jockey som ligger 3a i serien.

 Imorgon kommer hovslagaren och fixar till fötterna på Mister Grey, Jack Player, Schoolgirl och Zafir får en ny för den han sprang av sig i hagen i söndags.

14 Juni Zafir Zaid var favorit och VANN!

vi var iväg till Övrevoll galopp även denna dag och startade Marimba i ett novislöp där motståndet var mycket högt. från 67hkp hästar till 72. och några utan hkp. Det slutade med en 8e plac och ett väldigt bra jobb av Marimba och Anna Pilroth som red. Detta formbesked gav Marimba +5 kg i handikapp. Hon fick 53 kg av handikappern.

Zafir Zaid riden av Mette Hansen hade fått favorittrycket och klarade det till slut. Han kom iväg lite sent och låg långt ner i fältet fram till svängen då han avancerade fram men var stängd av många hästar framför. En kort bit innan mål uppstod en lucka och Mette var snabb att rida in i den och med snabba lätta ben gick han om de andra hästarna.

 zafirzaid-14juni.jpg

7 juni 2012 Övrevoll galopp. en strong 2a placering av Zafir Zaid riden av Anna Pilroth. 1730 gr.

zafir-2a-7-juni.jpg

Samma dag men i sista löpet - amatörer 900m gräs startade Marimba med Erika Edvardsson placerade sig 4a och Zit Zaid med Catherine Fortune placerade sig 7a, men bliev illa klämd i starten och fick inte riktigt upp farten från start. 

 

17 maj Övrevoll

Här startade Marimba och Zit Zaid i monteryttarderbyt. och Marimba lyckades äntligen få sin första seger  http://www.ovrevoll.no/Nyheter/2012/Mai/Vinnere-17-mai/ och Zit blev lite trött de sista 100m men höll 4e placeringen imål marimba-17mai.jpg

 

16 maj Täby

Startade Zafir Zaid i lunchgaloppens 4e avd. och han gjorde ett helt godkänt lopp men blev dock bara 6a strax utanför pengar. Miz Ella som såg ut att ha en trippelchans i arablöpet stoppade upp mitt på upploppet när P-A Gråberg manade på och försökte ge marschorder. Slutade som 7a.

V 19 nu är vi i full gång.

Denna vecka har varit tuff för både hästar och oss människor. Förkylning på de tvåbenta och tuffa träningsjobb för de fyrbenta, med varierade arbetsuppifter som jobb i corallen, tömkörning och canter samt lite snabbare jobb för några.

 Lilla araben Miz Ella har fått jobba ihop med en annan arab på Kolungens Gård och det blev bättre jobb då de kan gå huvud huvud och trycka på varann. Hon är startanmäld till Täby den 16 maj med Per-Anders Gråberg på ryggen. Marimba gjorde ett toppenjobb och har visat viljan att komma först.  Vi får se hur långt det räcker på Torsdagen den 17e, löp på Övrevoll i montéryttarderbyt 900m gräs och Carlos Lopez på ryggen.

Zit Zaid fick gå ett långsam jobb i torsdags på Kolungens bana och för första gången på evigheter gick hon lugnt och rullade i samma tempo. Tidigare har det varit lite jojotempo då hon försöker komma undan i jobben med rusningar. Hon går också ut på Övrevoll 900 m gräs med Pascolina DaCosta på ryggen samma löp som Marimba.

Zafir Zaid har mognat och jobbar på väldigt bra fick gå hemma i torsdags i totalt ösregn som han trivs mindre bra med men jobbade på bra ändå. Zafir går ut på Täby i lunchgaloppens 4e avd. på Onsdag med Maria Sandh på ryggen.

AleHästspa besökte vi fredagen den 11e och då fick Marimba och Schoolgirl jobba i vattnet. Schoolgirl gjorde sin första visit på vattenbandet och det blev väldigt bra jobb, trots att hon var lite rädd att gå ner i början.

Mycket regn har det kommit denna veckan dessutom, hagar står under vatten och liknar mer gyttjebad än hagar. Men blåsten som kom under fredagen gör att det blåser torrt om inte annat.

Hästarna som ska starta kommer att få gå en liten sprits under söndagen eller måndagen lite beroende på väder.

På tisdag kommer hovslagaren och sätter på Zit tävlingsskorna. sedan är alla 4 redo för start.

Fredag den 4 maj

Alla hästarna blev behandlade och ompysslade av Kinesiologen Marita Piela. Inte så mycket på någon häst utan alla visar att de är i bra form.

Lite långt mellan uppdateringarna.

Torsdag den 3 maj

besökte vi Övrevoll galoppbana med Zafir Zaid lopp 1 med Erika på ryggen, tyvärr så blev han lite för het och ivrig och drog iväg redan vid starten och hamnade först. Han orkade inte hela löpet utan gav upp i svängen och lät andra passera och han slutade näst sist när mjölksyran satten in.

Marimba i lopp 4 med Mette Hanssen på ryggen och utan blinkers fick en fin start utan rusning låg 4a hela vägen och på upploppet försökte Mette hitta lucka för att komma fram och till slut kom de fram på innern och fick en fin 3e placering slagen med en halv längd och ett huvud till ettan och tvåan.

 http://www.ovrevoll.no/Nyheter/2012/Mai/vinnere-3-mai/

 

Fredag 20 april 2012

Väldigt dåligt väder idag, regn på tvären och känslan av is i dropparna. Men Marimba och Miz Ella fick åka ner till Ale HästSpa och göra sitt jobb i vattnet inomhus. Araben har blivit duktig och vill nästan springa ner i vattnet och jobba. Marimba var lite ovillig att gå ner denna dag, men väl nere gjorde hon ett kanonjobb.

Onsdag. 18 april 2012

Nu har Melleruds Nyheter varit här och vi fått en sida i hästbilagan  se länken.

http://www.mellerudsnyheter.se/media/hasttidning.pdf

 

Fredag 13 april 2012

Idag har Marimba och Miz Ella fått en genomgång hos AleHästSpa först på bandet i vattnet och sedan i solariet.

 

Blogg

Välkommen till galopptranareasaedvardsson.n.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)