Vad jobbar vi för?

">

Idag har jag tagit mig en stor funderare på vad det är som driver oss människor till olika saker eller beslut här i livet.

Varför går man in i styrelser, politiska samfund, kyrkor, fackföreningar mm. Ja allt som har att göra med att du tillsammans med flera andra människor kommer att besluta och påverka andra människors framtid.

Vad är det som gör att man hoppar på denna cirkus. Jag kan bara svara för mig själv: En osjälviskhet som gör att jag tror man kan hjälpa till att förbättra, förändra och utveckla så att alla får en bättre möjlighet här i livet. Det är inte alltid i ett demokratiskt samhälle att alla beslut är till ens egen fördel utan man får ta och ge i alla sammanhang. Varför är det så många som "pinkar" revir och gör prestige av allt?

Demokrati´ (grekiska dēmokrati´a 'folkvälde', av demo- och efterleden -krati´a '-välde', av krate´ō 'härska') har den språkliga betydelsen folkmakt eller folkstyre.<

Då jag är aktiv centerpolitiker också och det är valår i år får man fundera ett extra varv. Vad ska man slåss för och för vem, vad är det viktigaste vi behöver komma fram med och hur ska man nå ut med det bästa budskapet. Ja jag har en organisation bakom mig som hjälper till med detta och alla drar åt samma håll för att komma till målet.

Här är det viktiga för i andra sammanhang runt min tränarverksamhet känns det inte som alla drar åt samma håll för att nå ett mål, ett mål som jag anser vara det enda - UTVECKLA och BREDDA galoppsporten i Sverige. Det går inte om man lägger banor i träda, avvaktar beslut på andra platser och satsar allt på en enda bana som ska byggas. Nej se över organisationen utveckla sporten och kostnaderna, gör som andra företag kostnadseffektivisera och se till att produkten blir lönsam. Ingen produkt ingen administration.

Vi som tränar på landet vet att man måste hushålla med resurserna, "det är så billigt att ha ett eget stall så det kan väl inte kosta så mycket att träna häst hos dig" dessa kommentarer får man ofta. Tänk då ett extra varv. Vi ska stå med egen bana, maskiner att sköta densamma med, vi ska sköta anläggningen, hagar, reparationer osv. På detta träna och sköta hästarna och köra dem till den bana vi tänkt starta dem på. Det är inte bara att leda dem från stallet ner till banan här inte. Kostnaderna för resa, logi mm kostar en hel del och allt går inte att lägga på träningsavgiften, därav blir det att vi tränare på landet även får ta ett extrajobb så vi kan försörja oss och ev. hästarna i perioder. Det är väl enkelt tycker några, jag jobbar kvällar/nätter och tränar hästarna på dagarna en bra kombination, det enda som blir lidande är sömnen, går att ta igen när man sitter på hemmet.

Den dagen man sitter med ett beslut som gynnar många, har en vinnare eller får en underbar present vid studenten av de eleverna man jobbat med, då känner man att det är värt mödan med allt.

17 Jun 2014

Blogg

Välkommen till galopptranareasaedvardsson.n.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)